Mijn benadering

Objectieve kijk

Veel problemen vertroebelen het zicht op wat gedaan kan en moet worden. Want de problemen zijn soms immens groot en daarnaast gaat het om zoiets dierbaars als je eigen gezondheid. Dat grijpt diep in! Luisteren naar wat er precies speelt, horen wat er al aan gedaan is of nog op stapel staat, kan helpen om samen de mogelijke opties op een rijtje te zetten – dat is dus waarmee ik graag behulpzaam ben.

Moet daarbij alles wat kan? Dat vindt bijna niemand. Maar iemand die lichamelijk en psychisch lijdt, zit niet te wachten op een filosofisch antwoord. De knoop helpen ontwarren, ijkpunten vaststellen – daar help ik graag aan mee.

CoachDe weg wijzen

Bij een aantal gezondheidsproblemen ben ik evenzeer een leek als ieder ander. Bij andere kwesties echter heb ik ruime ervaring. Ik heb in mijn medische carrière veel gezien en geleerd. Ik heb meegemaakt hoe het goed kan gaan en hoe het minder prettig kan verlopen.

Ook weet ik hoe artsen zich zoal opstellen. Wat bedoelen artsen met de diagnose en het behandelplan? Wat is daarbij belangrijk? Ik kan je daarom helpen bij het doornemen van jouw medisch dossier. Graag help ik je om een bezoek aan jouw behandelend arts voor te bereiden. Het doel daarbij is niet per se om iets gedaan te krijgen maar om mogelijke verwarring weg te nemen. Daardoor kun je met een gerust hart aan de diverse behandelingen beginnen, er meer bewust mee omgaan.